Hieronta

Hieronta on perinteinen pehmytkudoksiin keskittyvä hoitomuota, joka soveltuu kaikenikäisille. Hieronnan tavoitteena on lisätä kudosten aineenvaihduntaa ja vilkastuttaa verenkiertoa. Hierontaan tulon syynä ovat usein mm. erilaiset lihaskireydet, jäykkyydet ja akuutit tai krooniset kivut, stressi, rentoutuminen ja palautuminen. 

Klassisessa hieronnassa käytetään viittä eri perusotetta: sively, hankaus, taputus, pusertelu ja täristys. Hieronta mm. laukaisee erilaisia jännitystiloja, tehostaa verenkiertoa, helpottaa kipuja, vilkastuttaa kudosten aineenvaihduntaa ja kuona-aineiden poistumista kehosta. Hieronnassa pyritään luomaan jokaiselle asiakkaalle, erilaisia tekniikoita hyödyntämällä, koko kehon hyvinvointia edistävä kokonaisuus.

Raskausajan ja synnytyksen jälkeinen hieronta

Raskaus on luonnollinen tila. Raskausaika ja synnytys vaikuttavat kuitenkin monella eri tavalla kehoon ja mieleen. Kehossa tapahtuu monenlaisia fyysisiä muutoksia mm. asennon ja hormonaalisten muutosten  seurauksena. Tyypillisimpiä haasteita ovat lantion ja alaselän alueen sekä niska-hartiaseudun kiputilat, raajojen puutumisoireet ja turvotus.

Raskausajan hieronta sopii kaikille terveille odottaville äideille. Raskausajan hieronnalla pyritään helpottamaan kehossa olevia jännityksiä ja rentouttamaan kehoa. Kaikki mikä rentouttaa odottavaa äitiä, on eduksi raskaudelle sekä tulevalle vauvalle. Raskausajan hieronta on turvallista ja hellävaraista kaikkina odotuksen aikoina. 

Raskaushieronnalla voidaan helpottaa mm. lihaskipuja, turvotusta raajoissa sekä lievittää kramppien, suonenvetojen ja liitoskipujen muodostumista. Raskausajan hieronta tehostaa äidin ja vauvan veren hapettumista sekä kuona-aineiden poistumista kehosta ja oksitosiinihormonia eli hyvänolon hormonia vapautuu kehoon. Rentoutuminen vähentää stressiä ja valmistaa kehoa ja mieltä kohti synnytystä.

Synnytyksen jälkeinen hieronta nopeuttaa kehoa palautumaan synnytyksestä. Synnytyksen jälkeen keho joutuu mukautumaan uuteen arkeen hyvin nopeastikin. Yleisimpiä haasteita ovat vauvan kantamisen ja imetyksen tuomat niska-hartiaseudun jännitykset sekä alaselän kiputilat. Synnytyksen jälkeinen hieronta rentouttaa kehoa ja auttaa vapautumaan erilaisita jännityksistä. Se mm. helpottaa lihaskipuja, parantaa verenkiertoa, vähentää stressiä ja rentouttaa kehoa ja mieltä. Hierontaan voi tulla heti synnytyksen jälkeen, kun se tuntuu äidistä sopivalta. 

Raskausajan ja synnytyksen jälkeinen hieronta toteutetaan äidille miellytävissä asennoissa. Raskausaikana hieronta tehdään kylkimakuulla sekä puoli-istuvassa asennossa. Synnytyksen jälkeen asentona voi olla kylkimakuu, selinmakuu sekä vatsamakuu. Yksilölliset tarpeet ja toiveet huomioidaan hoidoissa, ja usein vauvat ovat tervetulleita mukaan synnytyksen jälkeiseen hierontaan.