Äänimaljayksilöhoidot

Tiibetiläinen äänimaljahoito on kokonaisvaltainen syvärentoutusmenetelmä. Sen vaikutus perustuu ääniaaltoihin ja resonanssiin. Äänimaljarentoutus hoitaa lempeästi sekä kehoa että mieltä. Kun maljaa napautetaan iskimellä, malja alkaa värähtelemään ja ääni resonoi kehon jokaisessa solussa. Äänimaljaa soittaessa kehomme vesimolekyylit alkavat värähdellä harmonisesti ja se saa kehon yli sata triljoonaa solua värähtelemään. Tällä äänivärähtelyllä saavutetaan alueita, joihin sormilla ei päästä käsiksi. Äänimaljahoitoa voidaan käyttää myös apuna fysioterapiassa ja hieronnassa, koska vaikutus ulottuu solutasolle asti, jolloin saadaan hieronnalle syvempi vaikutus.

Päivän aikana otamme vastaan valtavan määrän erilaisia ärsykkeitä. Kiireen ja melun vastapainona on tärkeää löytää keinoja rentoutumiseen ja palautumiseen arjen keskellä. Äänimaljahoito sopii, jos koet olosi mm. stressaantuneeksi ja kaipaat rauhoittumista, koet ahdistusta, unettomuutta tai jännitystä kehossasi. Äänimaljahoidot laskevat stressitasoa ja aktivoivat parasympaattista hermostoa. Hoitoon varataan aikaa 60 minuuttia, josta äänimaljoja soitetaan noin 45 minuuttia ja hoitoon sisältyy alku- ja loppukeskustelu.

Hoidon aikana äänimaljat asetetaan keholle ja kehon vierelle.  Asiakas on hoidon aikana sekä päin- että selinmakuulla. Hoito tehdään vaatteet päällä viltin alla makoillen. Hoidon aikana asiakas usein vaipuu siihen olotilaan, joka kehossa vallitsee juuri ennen nukahtamista eli rauhoittavan unen ja valvetilan rajamaastoon. Hoidon aikana on myös mahdollista vaipua hetkellisesti syvään uneen. 45 minuutin äänimaljahoidon vaikutus voi vastata jopa kolmen tunnin unta.

Äänimaljahoidon vaikutukset liittyvät kehon normaalin toiminnan palauttamiseen ja epätasapainotilojen korjaamiseen. Äänimaljarentoutuksen vaikutuksia on muun muassa:

  •    Hengitys syvenee
  •    Verenpaine laskee, sydämen syke rauhoittuu
  •    Hermosto ja lihakset rentoutuvat
  •    Oksitosiini eli hyvänolon hormonin eritys lisääntyy
  •    Stressihormonitaso laskee
  •    Unenlaatu paranee
  •    Parasympaattinen hermosto aktivoituu
  •    Virkeys ja energia lisääntyvät

Kehon ja mielen levollisuus ja tasapaino lisääntyvät, jonka myötä itsetuntemus paranee ja voimavarat vahvistuvat ja palautuminen arjen kuormituksesta on helpompaa. Näiden seurauksena esimerkiksi keskittymiskyky, oppiminen sekä luovuus kehittyvät ja lisääntyvät.

Äänimaljahoito sopii kaikille perusterveille. Äänimaljahoitoa ei suositella, jos sinulla on vakava sydänsairaus (lääkitys), sydämentahdistin, verisuonitukoksia, syöpähoidot kesken, flunssa, kuumetta tai antibioottilääkitys meneillään. Mikäli sinulla on kysyttävää äänimaljojen sopivuudesta, ota yhteyttä ja keskustellaan onnistuuko hoito.

Äänimaljarentoutusta voidaan tehdä myös parihoitona, jolloin hoidetaan kahta asiakasta yhtäaikaa. Molemmat makaavat joogamatolla lattilalla ja maljoja soitetaan molempien kehojen päällä sekä kehon ulkopuolella. Parihoitoon voit tulla esimerkiksi ystäväsi,lapsesi tai puolisosi kanssa.

Huom! Äänimaljahoitoja tarjolla vain Helsingissä DoGood toimipisteessä. Parhaiten saat varattua ajan lähettämällä sähköpostia osoitteeseen info@karoliinaanttonen.fi